Over ons

Sinds 1906

Van Beelen Group bv is een familiebedrijf. We maken netten en touw in onze eigen fabriek in Gouderak en op onze locatie in IJmuiden.

De handel in touw en netten is gestart door J. van Beelen in 1906. De productie ervan is opgezet in door het samenwerken met, en later volledige overname van de firma Mudde, touwmakers in Gouderak. Voor deze fabriek zijn de nodige netten en touw machines aangeschaft zodat modernisering en uitbreiding mogelijk was.

Door continu te investeren in nieuwe vezel- coating- en heatset technologie behouden we een leidende rol als touw- en nettenproducent van up-to-date kwaliteitsproducten. Wij zijn gespecialiseerd in hoge sterkte synthetische touwen en netten (Dyneema®). 

Steunend op gespecialiseerd personeel en geautomatiseerde productie, kan vanuit de fabriek in Gouderak en de locatie in IJmuiden een wereldmarkt bediend worden.

Onze klanten vertrouwen erop dat ze kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare  touw- en netwerkproducten aangeboden krijgen, die hen in staat stellen hun doelen te bereiken. Waar, wanneer en hoe zij dat ook willen – of dat nu in de commerciële visserij, scheepvaartlift- en hijs industrie, defensie of sport is.

We vinden dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om met onze productie noch onze producten het milieu te belasten. Wij proberen daarom waar mogelijk mee te werken aan een circulaire kunststofkringloop. Een van de acties die we ondernemen is meewerken aan de business design track van CIRCO: hier kunt u meer lezen over dit initiatief.